foto 1 zwerfafvalbrigade 11 mei

Zwerfafvalbrigade veilig op pad langs de provinciale weg N327 

Op 11 mei ging de zwerfafvalbrigade uit Geldermalsen op pad om de bermen langs de provinciale weg N327 op te ruimen. De Leeuwenstein Groep hielp graag een handje mee in de strijd tegen het zwerfvuil en schakelde daarom dochterbedrijf Dover in om een veilige werkplek te garanderen voor de vrijwilligers, door het plaatsen van de benodigde verkeersmaatregelen.

In de bermen langs de provinciale weg mag de brigade normaal niet komen, vandaar dat speciaal op deze dag toestemming geregeld was door de gemeente West Betuwe en de provincie Gelderland.

De Leeuwenstein Groep zorgt dagelijks voor de buitenruimte. Zorgvuldig omgaan met het milieu en het bestrijden van zwerfafval in onze werk- en leefomgeving, is voor hen dan ook een vanzelfsprekende zaak. Dover is een dochterbedrijf van de Leeuwenstein Groep, zij leveren een professioneel totaalpakket aan diensten voor verkeersgeleiding, afzettingen en bewegwijzering.

Vanuit dochterbedrijf Dover hielpen Adrie van Deutekom en Wilko de Ronde mee met de schoonmaakactie. Samen zorgden zij ervoor dat de vrijwilligers veilig langs de N327 en op de weg richting de A15 het afval konden verzamelen.

De zwerfafvalbrigades zijn iedere maand in de West Betuwe actief. Elke tweede zaterdag van de maand komen de vrijwilligers bij elkaar om een ronde door hun dorp te doen. Ook in hun eigen tijd rapen ze zwerfafval op. Dat doen ze al sinds 11 november 2017. En met succes: het afgelopen jaar zijn er al 448 zakken afval van ieder 60 liter verzameld.