20160521_115359

Groot succes Tour de Leeuwenstein 2016

Afgelopen zaterdag 21 mei vond de eerste Tour de Leeuwenstein plaats op de Veluwe. De fietsers van de Leeuwenstein groep verzamelden in Rheden. Vanaf deze mooie locatie vertrokken zowel toerfietsers, racefietsers als ruiters.

De groep racefietsers was groot met enig verschil in ervaring. Dus in eerste instantie gezamenlijk op pad waarbij de groep zich opsplitste. Snelle fietsers richting Loenen en bij Ellecom de Lange Juffer op. Een klim van 100 meter. Uiteindelijk is er tocht van 60 km met zijn allen afgelegd.

De groep, die een kortere ronde fietste, had een aantal enthousiaste personen die zich toch een beetje vergist hadden in de heuvels van de Veluwe en daardoor het lastig kregen. Na wat heuvels in de Steeg is de groep verder gesplitst. Een aantal ging al weer terug richting de verzamellocatie, de overige fietsers gingen toch nog even de Posbank over.

De toerfietsers gingen gezellig een rondje maken over de Posbank met een onverwachte puzzel. Beetje een korte route of was er te snel gefietst?

Niet alleen stalen rossen waren aanwezig maar ook dames te paard die hun eigen route door het bos kozen.

Vervolgens was iedereen zonder schade op tijd terug voor de lunch. Uitstekend verzorgd met mooie streekproducten. In de wandelgangen gaan de geruchten over een jaarlijkse herhaling!