504654805-1024x683

Innovatie

Innovatie en durven ondernemen zijn belangrijk voor de Leeuwenstein Groep. Door anders te kijken, te denken en lef te tonen zijn onze bedrijven groot geworden. Een paar voorbeelden:

Van snelweg naar natuurgebied

Van Doorn Geldermalsen werkt aan een pilot waarbij een braakliggend stuk snelweg  op de A28 langzaam omgevormd wordt tot ‘snelweg-natuurgebied’. Dit stuk ‘vergeten’ snelweg ligt niets te doen, ingeklemd tussen rijbanen waarop het verkeer gewoon doorraast. Het nodigt uit om er iets bijzonders mee te doen. De proef is in het najaar van 2014 gestart met de ontwerpfase. 2015 en 2016 zijn gereserveerd voor de groeifase; de periode waarin de ‘bioproeftuin’ van berken en varens tot bloei moet komen.

Waterstof Quick Cubes

Ook het ontwikkelen van innovatief materiaal blijft doorgaan. Zo maakt Dover gebruik van tijdelijke lichtmasten met een waterstofmotor: de Waterstof Quick Cubes. In de tank zit waterstofgas dat via een omvormer omgezet wordt in electriciteit. Dankzij de waterstofmotor kunnen de lichtmasten 15 dagen en nachten autonoom branden.