IMG-20190529-WA0000

Leeuwenstein Groep genomineerd voor Accon avm Circulair Award 2019

Op 28 mei kregen wij te horen dat Leeuwenstein Groep één van de 3 genomineerden is voor de Circulair Award 2019. Direct de volgende dag stond er een cameraploeg voor de deur en een week later (6 juni) wordt de winnaar bekend gemaakt. De 3 genomineerden zijn geselecteerd omdat ze ieder op een eigen wijze proberen in hun branche hét verschil te maken op het gebied van circulair ondernemerschap. Tevens zijn alle genomineerden een klant bij Accon avm. 

Circulair en duurzaam

Belangrijke reden voor de nominatie van de Leeuwenstein Groep door Accon avm is “dat wij voorzien in duurzame oplossingen voor infrastructuur en bedrijfsterreinen”. Het bekende verhaal van de praatpaal, waarbij onze dochterbedrijf Ecoleon de ANWB praatpalen van de weg haalde en sindsdien omvormt tot nieuwe praatpaal producten, spreekt tot de verbeelding. Dit heeft de landelijke pers gehaald en wordt gezien als goed voorbeeld van ‘upcycling’ (= waarbij aan een waardeloos product waarde weer nieuwe waarde krijgt door omvorming en herbestemming. Red.). Maar dit is niet alles. Voortdurend is de Leeuwenstein Groep op zoek naar direct toepasbare duurzame oplossingen. Zo staat CO2 reductie staat hoog op de agenda en is recentelijk ook alle elektrisch gereedschap van het bedrijf vervangen door duurzame alternatieven. Dat is een kleine greep uit de dingen die we doen om als bedrijf te verduurzamen

Niet PRATEN maar DOEN

Omdat de Leeuwenstein Groep werkt in de buitenruimte is het voor ons vanzelfsprekend om zorgvuldig om te gaan met mens, dier en milieu. Wij PRATEN liever niet over duurzaam maar DOEN duurzaam. Stap voor stap. Maar stiekem zijn we wel een beetje trots op deze nominatie, als erkenning voor al onze inspanningen om de groene, duurzame weg te volgen.

Dit is het filmpje dat van ons gemaakt is, met aan het woord Robert van Doorn, Commercieel directeur van de Leeuwenstein Groep: