Innovatie

Innovatie en durven ondernemen zijn belangrijk voor de Leeuwenstein Groep. Door anders te kijken, te denken en lef te tonen zijn onze bedrijven groot geworden. Een paar voorbeelden:

Van snelweg naar natuurgebied
Van Doorn Geldermalsen werkt aan een pilot waarbij een braakliggend stuk snelweg  op de A28 langzaam omgevormd wordt tot ‘snelweg-natuurgebied’. Dit stuk ‘vergeten’ snelweg ligt niets te doen, ingeklemd tussen rijbanen waarop het verkeer gewoon doorraast. Het nodigt uit om er iets bijzonders mee te doen. De proef is in het najaar van 2014 gestart met de ontwerpfase. 2015 en 2016 zijn gereserveerd voor de groeifase; de periode waarin de ‘bioproeftuin’ van berken en varens tot bloei moet komen.

Nieuw RAIN systeem
Dover heeft samen met Silca Traffic Systems Europe uit Culemborg een  nieuw RAIN systeem ontwikkeld; de SilRainDo. Bij de SilRainDo zit het LED display direct op een voertuig van 1.70 meter breed gemonteerd en wordt met een hydraulisch systeem uitgeklapt tot een verticale positie. Ook het informatiesysteem zelf is vanuit de cabine te bedienen waardoor de chauffeur niet uit hoeft te stappen op de vluchtstrook. Beide machines (voertuig en RAIN informatiesysteem) draaien op één energiebron. Daarmee is de SilRainDo sneller, veiliger en efficiënter inzetbaar dan het gangbare systeem waarbij een RAIN informatiewagen door een voertuig getrokken wordt. Bijkomend voordeel is dat de SilRainDo, dankzij de trekhaak, een extra product zoals een actiewagen of mobilight mee kan nemen en dus ook bij andere werkzaamheden kan worden ingezet.

Pilot luchtzuiverende verf
De Gemeente Den Haag is heeft in 2013 een proef gedaan met luchtzuiverende verf in de Koningstunnel. In combinatie met UV-licht breekt deze verf schadelijke stoffen in uitlaatgassen af. Hierdoor verbetert del luchtkwaliteit in en om de tunnel. De verf is aangebracht in de oostelijke tunnelbuis van de Koningstunnel. Voordat de verf aangebracht kon worden moest de complete tunnelbuis gereinigd worden. Hiervoor is Van Doorn Geldermalsen ingeschakeld. Met 40.000 liter water en een speciaal voor deze pilot ontworpen spuitsysteem waren de wanden en plafonds snel schoon.